10 نکته درباره دهان‌شويه‌ها


 





 
1 معمول‌ترين عوامل جرم‌زداي موجود در دهان شويه، شامل اين موارد است: فنل، آمونياک، الکل، روغن‌هاي فرار و ترکيبات يد.
2 از مهم‌ترين نکات درباره دهان‌شويه‌ها اين است که استفاده نابجا از آنها ممکن است موجب پنهان‌سازي و در نتيجه تاخير در درمان بيماري‌هاي حاوي مانند التهابات شديد لثه و عفونت‌هاي چرکي دهان و لثه شود.
3 در صورتي که پس از مسواک‌‌کردن کامل، بوي بد از دهان خارج شود، تشخيص بيماري‌هاي لثه ارزش دارد. در اين شرايط نبايد آن را با دهان‌شويه‌هاي معطر پوشاند و بايد به دندانپزشک مراجعه کرد.
4 در برخي دهان‌شويه‌ها، فلورايد، ماده اصلي و در برخي ديگر جزيي از فرمولاسيون دارويي براي پيشگيري از پوسيدگي دندان است.
5 برخي دندانپزشکان براي درمان کمکي انواعي از بيماري‌هاي دهان و دندان يا پاک‌سازي و بهبود پس از جراحي‌هاي دهان و دندان، دهان‌شويه‌هاي حاوي آب اکسيژنه يا سرم شستشو تجويز مي‌کنند.
6 مصرف درازمدت دهان‌شويه‌هاي اکسيژنه موجب تحريک بافت نرم، از دست رفتن کلسيم سطوح دندان‌ها و رويش موهاي سياه روي زبان مي‌شود.
7 ستيل پيريدينيوم از محلول‌هاي دهان‌شويه است که براي ضدعفوني يا خوش‌بو کردن دهان، مي‌توانيد 20 قطره از محلول را در نصف فنجان آب حل کنيد و هر سه ساعت، دهان را با آن بشوييد.
8 کلرهگزيدين از محلو‌ل‌هاي دهان‌شويه است که مي‌توانيد روزي دو بار صبح و شب پس از مسواک‌زدن مقداري از آن را به مدت 30 ثانيه در دهان بگردانيد. اين محلول براي ضدعفوني‌کردن و التيام بخشيدن به التهاب‌هاي لثه و زخم‌هاي مخاطي دهان مانند آفت به کار مي‌رود.
9 براي تاثير بهتر دهان‌شويه‌ها، پس از استفاده‌کردن تا پنج دقيقه از شستن دهان و نوشيدن مايعات پرهيز کنيد.
10 تهوع، استفراغ، دردهاي شکمي، تنگي‌نفس و اختلال هوشياري از عوارض بلع اتفاقي کلرهگزيدين و ستيل پيريدينيوم است که بايد بلافاصله با مرکز فوريت‌ها تماس گرفت.

 

منبع: :www.salamat.com